گوگل بانمک برای شما
شنبه, ۲۳ آبان ۱۳۸۸، ۰۷:۲۶ ق.ظ
پروژه جاهطلبانه جدید گوگل به شما امکان میدهد به برنامهها و فایلهایی که در حال حاضر روی رایانه شخصی خودتان اجرا میکنید، روی هر رایانه دیگری نیز دسترسی داشته باشید.
گوگل در جدیدترین نسخه مرورگر اینترنتی خود، کروم، فناوری نیتیو کلاینت را گنجانده است که به آن، نیروی پردازشی جدیدی برای اجرای برنامههای کاربردی اینترنتی میدهد.
مشتری بومی یا نیتیو کلاینت که به اختصار NaCl خوانده میشود (مشابه فرمول شیمیایی نمک طعام!)، یکی از پروژههای جاهطلبانه گوگل است که اگر با موفقیت به پایان برسد، میتواند فاصله بین برنامههای کاربردی اینترنتی و برنامههایی را که از روی خود رایانه روی سیستمعامل رایانه اجرا میشوند، پر کند. با این کار موقعیت رقابتی برنامههای کاربردی اینترنتی، مانند گوگلداکز در مقایسه با مایکروسافت آفیس ارتقا مییابد و بالتبع، پروژه سیستمعامل کروم گوگل نیز در مقایسه با ویندوز رشد بسیاری خواهد داشت.
اغلب مرورگرهای وب، برنامههای نوشته شده در جاوااسکریپت یا احتمالا فلش را اجرا میکنند که هر دوی آنها بر یک اساس برنامهای اجرا میشوند که آنها را به نسبت نرمافزار اصلی کندتر میسازد. اما نیتیو کلاینت به برنامهنویس اجازه میدهد برنامهای بنویسد که مستقیما از مدلهای تراشه x86 مانند اتلون شرکت ای.دی.ام و یا کر شرکت اینتل استفاده کند. در خود برنامه نیتیو کلاینت، ابزارهای برنامهنویسی امن و یک مکانیسم غربالگری وجود دارد که برای تامین امنیت فرایند دانلود برنامههای اجرایی از اینترنت طراحی شده که همیشه یک فرایند پرخطر بوده است.
به گفته جاناتان کنرات، از مدیران مهندسی برنامه گوگل که در وبلاگی در این باره نوشته، نسخه کروم که روز جمعه گذشته بیرون آمد، برنامه نیتیو کلاینت را برای اولین بار به عنوان یک قابلیت افزوده در ویندوز معرفی کرد. پیش از این، این برنامه تنها به صورت یک پلاگین مرورگر قابل دستیابی بود.
همچنین گوگل انواع متنوعی از تستهای پایه و مثالهایی با جزییاتی بیشتر از آنچه نیتیو کلاینت میتواند انجام دهد، ارائه کرده است؛ با این حال به کارگیری آنها به قدری پیکربندی فنی نیاز دارد. از بین آنها میتوان به گلولههای ردگیر نور چرخان، بازی زندگی و بازی کوئک به عنوان اولین بازی رایانهای که فرد شلیک میکند اشاره کرد.
نیتیو کلاینت نشان میدهد که چه طور گوگل از کروم به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود در برنامهنویسی وب استفاده میکند. در حالی که برخی رقبا مانند مایکروسافت، تجارت نرمافزاری کلانی با محوریت برنامههای اجرایی روی رایانه دارند، گوگل میخواهد نرمافزاری داشته باشد که روی سرورهای مرکزی بر روی اینترنت اجرا شوند.
این رویکرد امتیازات انبوهی به همراه دارد: امکان همکاری و به اشتراک گذاشتن فایلها به صورت سادهتر یا تماشا و ویرایش فایلها با استفاده از هر رایانه یا گوشی هوشمند. گوگل روی وب متولد شده و در این زمینه نسبت به رقبای خود امتیاز ویژهای دارد. اما به عنوان یک پایه برنامههای کاربردی، در مقایسه با برنامههای روی خود رایانه از بسیاری جهات کندتر و ابتداییتر است.
نیتیو کلاینت تنها تلاش گوگل برای تغییر موقعیت نیست. گوگل، پلاگین دیگری به نام O3D دارد که آن هم روی کروم قرار گرفته و برای این طراحی شده که به برنامهها امکان استفاده از گرافیک سهبعدی تقویتشده با سختافزار را بدهد. این برنامه در مقایسه با تلاش مشابه موزیلا و فایرفاکس تحت عنوان وبجیال، در سطح بالاتری از برنامهنویسی کار میکند.
گوگل برای اولین بار نیتیو کلاینت را در سال 2008/ 1387 منتشر نمود. در ماه ژوئن 2009/ خرداد ماه گذشته، گوگل با اطمینان اعلام کرد که نیتیو کلاینت مطالعات را پشت سر گذاشته و وارد مرحله تولید شده است.
با وجود این که نیتیو کلاینت روی نسخه جدید کروم ارایه شده، اما در حال حاضر تنها در نسخه پیشدید کروم و تنها برای ویندوز عرضه شده است. به علاوه به طور پیشفرض غیرفعال است و باید برای فعال کردن آن در اجرای کروم دستور internal-NaCl را تغییر داد.
نسخه جدید کروم ویژگیهای جدید دیگری هم دارد، خصوصا میتوان به شماری از بهروز شدن برنامههای جانبی اشاره کرد که به کاربر اجازه میدهد مطابق میل خود، مرورگرش را تغییر بدهد. به عنوان مثال، برنامههای جانبی در حال حاضر به عنوان گزینهای در لیست ابزار برای تنظیم مرورگر به چشم میخورند. اما با در نظر گرفتن دیدگاه کاربران، واسط فعالیتهای مرورگر الان این امکان را میدهد که این برنامههای جانبی به صورت یک کلید در جعبه ابزار اصلی کروم دیده شوند.
منبع:http://www.khabaronline.ir/news-19629.aspx
۸۸/۰۸/۲۳